Wednesday, 29 July 2015

Pusrapi Info: Susu Ibu Titisan Mutiara Bonda

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Rawatan Percuma Tanpa Bayaran : Ikhtiar membanyakkan Susu Ibu

Hebatnya Susu Ibu Titisan Mutiara Bonda 💦

Kini kebanyakkan ibu-ibu muda yang baru melahirkan anak sulung mahupun anak-anak yang berikutnya berasa kecewa apabila mempunyai masalah susu badan mereka tidak keluar banyak. Pelbagai faktor yang menyebabkan hal sedemikian berlaku. Namun janganlah berasa khuatir kerana kita mempunyai jalan Ikhtiar untuk atasi masalah yang dialami dengan cara yang mudah, murah & mujarab.

Cara yang disyorkan:
Ambil satu batang lobak putih, kikis kulitnya & bersihkan. Kemudian parut atau kisar halus & campurkan dengan air suam 1 gelas + 1 sudu madu asli. Amal minum air lobak putih 2 kali sehari, anda akan dapati susu anda akan bertambah. Si kecil tidak akan menangis lagi kerana alami masalah tidak cukup susu. Si ibu lebih jimat tidak perlu berharap pada susu tin.

Maka dapatlah kita beriman dengan salah satu firman Allah dalam Surah Al-Baqarah yang mana Allah mengajarkan pada hambanya melalui firmannya:

Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu;
Firman Allah Surah Al-Baqarah 2:233

Apa yang anda dapat simpulkan daripada firman Allah di atas?

Ayat ini sebenarnya berbentuk PERINTAH atau SURUHAN.

Maksudnya ia menjadi PERINTAH AGAMA supaya ibu-ibu menyusukan bayi mereka, selama 2 TAHUN, iaitu tempoh yang PALING SEMPURNA untuk kebaikan Ibu dan Anak.

Susu yang dimaksudkan pula, pastilah SUSU IBU dan bukannya makanan lain seperti susu lembu, susu formula atau bijirin bayi. Kalau kita mengetahui Sejarah Formula Susu tercipta pastinya kita rasa jijik untuk memberikan anak kita minum susu ciptaan bukan asli…."Susu Formula The Baby Killer". Tepuk dada tanya empunya diri. Biarlah kita menjadi manusia yang bermaklumat sebelum menyuap apa saja kedalam mulut anak kita. Dari situ terciptanya segala software bacaan untuk anak itu membesar dikemudian hari.

Fitrah sebagai ibu, mestilah kita akan bagi makan pada anak makanan yang berkhasiat. Mustahil sifat keibuan membiarkan anaknya kelaparan.

Tapi ayat di atas adalah khusus untuk SUSU IBU, sebab ia makanan terbaik yang Allah ciptakan khas untuk bayi, berbanding lain-lain makanan bayi.

Wahai ibu-ibu diluar sana, kuat kan tekad meyakini ayat di atas yang telah memberi motivasi kepada sesiapa sahaja yang bergelar Si IBU untuk berusaha bersungguh-sungguh menyusukan anak-anak yang Allah anugerahkan kepada kita dengan susu badan sahaja selama 2 TAHUN. Keajaiban Allah S.W.T pastinya diluar jangkaan makhluknya. Selamat Beramal.


Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat
019-449 9929
(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab

(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Pusrapi Info: La Tahzan....In nallah Ha Maa'ana 😭😭😭😭😭

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.




La Tahzan....In nallah Ha Maa'ana 😭😭😭😭😭

Bersedih dengan pelbagai perkara. Ada yang bersedih kerana hilang orang tersayang, barangan dicuri, bersedih kerana  paras rupa, cacian dan umpatan, serta sebagainya.

Tidak kurang juga yang sedih kerana cinta.

Ada waktu, memang manusia merasa kesedihan.

Sudah menjadi tabiat, kita sering mencari 1000 alasan untuk bersedihan.  dari sekecil – kecil hal dan sebesar – sebesar perkara.

Ya, bersedih itu memang baik kerana ia sekali sekala boleh melembutkan hati, tanda jiwa yang sensitif.  Tetapi dosnya perlu dikawal. Terlalu lama berendam dalam kesedihan akan mereputkan jiwa.

Maka mengapa kita tidak mencari 1000 alasan untuk bergembira?

Rasulullah SAW sendiri, bersedih hanya seketika. Baik ketika kematian anak-anaknya, mahupun kematian sahabat-sahabat baginda yang tercinta.

Hakikatnya, tiada yang buruk dalam pemberian Allah SWT. Semuanya terbaik dan mempunyai hikmah tersendiri. Bila Allah berikan kita musibah, itu kebaikan dari segi peringatan kepada kita.


Jika hati kita terasa kontang maka hiburlah dengan zikrullah,

Jika fikiran kita kusut maka tenangkanlah dengan untaian tasbih,

Bila dada kita terasa sesak maka lapangkan dengan tilawah,

Jika sedih menimpa maka Ingatlah : untuk apa? “Sedih itu tiada guna… dunia ini untuk bergerak bukan tempat bermuram durja”

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat
019-449 9929
(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Tuesday, 28 July 2015

Pusrapi Info : Apabila Manusia Mencari Kecantikan Palsu

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Apabila Manusia Mencari Kecantikan Palsu....

video


بسم الله الرحمن الرحيم




Demi buah Tiin dan Zaitun,



Dan Gunung Tursina,



Serta negeri (Makkah) yang aman ini, -



Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya).


Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Fezdly (Sungai Petani) 019-244 6855
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)



Monday, 13 July 2015

Pusrapi Info : 7 Tips Elak Biskut Raya Cepat Rosak.

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Pusrapi Info : 
7 Tips Elak Biskut Raya Cepat Rosak.






7 Tips Elak Biskut Raya Cepat Rosak.

Musim raya je mungkin ramai diantara anda akan membuat kuih raya sendiri di rumah, walaubagaimanapun kadangkala kuih raya yang anda buat tu cepat benar lemau. So, macam mana nak elakkan kuih raya yang anda buat tu cepat lemai? jom kita lihat 7 Tips elak biskut raya anda cepat lemau.

1. Pastikan Biskut Anda Terbuka Dahulu
Selepas proses membakar selesai pastikan biskut anda berada dalam keadaan terbuka terlebih dahulu supaya udara panas bebas keluar dan akan elakkan biskut dari cepat rosak

2. Keringkan Bekas Kuih Raya
Keringkan bekas kuih raya anda dahulu dari sebarang kelembapan air

3. Guna Bekas Kuih Raya Yang Betul2 Kedap Udara
Bekas raya amatlah penting, jika yang tidak kedap udara, biskut yag rangup mudah masuk angin dan biskut yang biasa akan mudah pecah jika terkena udara.

4. Masukkan Sebunggkus Kecil Garam Dalam Balang
Kelembapan udara dapat juga dihindar dengan adanya sebungkus kecil garam dalam balang, bungkus hanya sekadar 1-2 sudu sahaja dan masukkan ke dalam balang.

5. Alas Biskut Dengan Kertas Kalis Minyak
Kertas kalis minyak amat penting, ianya mampu menyerap minyak dan akan membuatkan biskut raya anda kekal rangup dan mantap

6. Tabur Sedikit Gula Pasir Dalam Bekas Biskut
Antara petua lama supaya biskut anda tidak berbau dan dapat kekal lebih lama

7. Jemur Gula dan Tepung Sebelum Buat Biskut
Ini bagi menghasilkan biskut raya ringan dan tahan lebih lama (petua orang lama)


Selamat Membuat Kuih Raya

Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Fezdly (Sungai Petani) 019-244 6855
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Saturday, 4 July 2015

PUSRAPI INFO : KISAH EPIDURAL

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

KISAH EPIDURAL



video








Ini kisah Epidural (Ia diceritakan oleh wanita yang mengalami lumpuh selepas bersalin..ambil iktibar...)

Saya akan terangkan bagaimana symtom2 nak lumpuh sebelum sy lumpuh sepenuhnya .
Selepas sy bersalin, sy strt x boleh angkat kaki, sy mandi wiladah, husband sy yg mandi kan .
sy tny husbnd, knp pinggang and kaki sangat sakit mcm urat tegang, husband kata, itu sbb epidural td agaknya . sy pon diam . lepastu sy tny husband sy, nurse td induce sy guna drip kan ?

husband kata ya . abes yg cucuk ubat kt punggung tu ape tu ape ? husband ckp ubt tahan sakit . then tulang brlakang lak? itu epidural . ok sy diam . sbb ms sakit bersalin sy mengantok and sy mmg x igt pape . cume sakit je sy tau. dalam hati sy cakap, Epidural cucuk sakit ke ?

sbb sy sedar ms cucuk Epidural, memang sakittttt . tp doc semua peluk sy suruh tahan kejap. doc pmpn siap cium dahi sy supaya sabar . Allah ms tu rs mcm bertuah nye saya .

layanan mereka semua baik2 sgt. dan tiada seorang lelaki pon yg sentuh or tgk sy di dalam labour room kecuali husbnd sy and doc bius Epidural .

esok dan sehingga pantang hari ke 35, sy terasa belakang sy sakit sangat2, dan tmpt cucuk tu bengkak, menjadi wrna biru . selama pantang sy tuam ngn ais supaya x sakit . pantang hari 40, sy dah x boleh jalan. kaki sy tak rase, sy menangis2 kat bahu husband sy, sy buang air besar buanv air kecil pon x rase .

trpaksa pakai pampers . esok nye sy pergi Hospital Columbia Nusajaya , sy jmp pakar, terus buat MRI , dan hasil result tu, mmg menakutkan . Saraf tunjang sy 80% rosak . kaki sy lumpuh sepenuhnya . Doc pakar call hospital yg sy bersalin, dan dr situ bru lh sy tahu sy dicucuk Epidural oleh doc pelatih. Husband sy pula bgtau, doc tersebut hanya explain, TIADA KESAN SAMPINGAN, kecuali sakit kepala . ITU SHJ .

memandangkan waktu tu sy dh sakit, sy cume istgfar agar semula selamat. Belom sejam guna Epidural sy dh rsa nak meneran, bayangkan, sy Epidural tp rs nak meneran, nak bersalin, baby nk klua sy rase semua tu. ms nak jahit sy smp gigit baju, sakit! wahal setiap 10 mnt sy tekan button Epidural utk hilang rs kene jahit hidup2.

kemudian, Doc pakar Columbia sedia membantu sy utk urusan saman hospital trbabit. Walaupon sy dh sign surat utk Epidural, sy tetap boleh saman, krn tanggungjawab cucuk Epidural adalah docter bukan sy cucuk sndr .

Sekarang sy dh 2 bulan lebih, dh sebulan jgak ddk atas kosi roda . Alhamdulillah anak sy tidak kuat meragam . Suami pon sntiasa support sy, menyayangi sy. Semua org jmp sy peluk and mntak sy kuat . Sy skg jalani fisioterapi di Hospital Columbia .



Alhamdulillah jari kaki sy boleh dh angkat sikit2. Doa kan sy cpt sembuh .





MALAYSIA TRIBUNE
KISAH BENAR
"Maafkan mama syg, kalau tak amik cucuk tahan sakit mungkin syg tak akan jadi macam ni" 


Jika semalam viral mengenai kisah seorang wanita lumpuh selepas bersalin kerana mengambil suntikan Epidural, hari ini tampil seorang ibu, Puan Fatma Najihah menceritakan kisahnya pula apabila urat saraf bayinya tidak berfungsi didakwa berpunca daripada pengambilan ubat tahan sakit.

Allahukakbar... Bersabarlah syg .. Allah mnguji hambanye..tadi terbaca post pasal ibu melahirkan baby mengambil epidural lumpuh sampai sekarang kesan dari epidural. Saya dulu bersalin di hospital private.. Memang doktor sentiasa datang keluar masuk suh amik epidural or ubat tahan sakit.. Tapi parents saya tetap tak bagi.. Dah tak tahan sakit sangat sy request kat husband nak ubat tahan sakit.. N then 10 minit lepas tu doktor datang dan cucuk kat punggung saya ubat tahan sakit..

30 minit lepas tu saya mngantuk sangat.. Contraction dah tak ade.. Saya tido dengan lena.. Tapi dalam masa yang sama jalan masih bukak besar.. Sy 3 jam saya tidur tampa rasa pape.. Pukul 8 mlm terjaga parents saya suh bangun mandi dan solat.. Selepas solat suh makan tapi semua dah tak lalu nak telan..pukul 10 mlm ckp kat nurse saya dah rase nak terberanak ni.. Nurse datang cek jalan.. Dier ckp owh bru 7 cm.. N then kul 11.30 dah tak tahan sangat saya ditolak masuk labour room ditemani ibu dan suami saya dalam labour room tu..

tunggu doktor tak smpai2..nurse tahan tak bg teran suh mengiring kan badan nak dekat sejam tngu doktor sampai.. Sampai je doktor ape lg.. Tak sempat nak pakai pape kepala baby dah nampak.. Push 2x alhamdulillah tepat jam 12.45 am saya bersalin.. Tp saya tak dengar bunyi tangisan baby, doktor terus potong tali pusat n bawak kebelakang.. Saya, husband dan ibu tak henti berdoa suh baby nanges.. Nak dekat 15 minit saya tungu tapi sayang sy tak dengar tangisan anak saya.. Baby terus masuk kedalam bilik dan pasangkan wayar oksigen..

Doktor datang balik dan sambung jahit luka saya.. Saya tanye doktor knp anak saya tak nanges dier jawab kesan dari cucuk tahan sakit memang tak nanges tadi sebelum cucuk kan dah bagi tahu.. Ok saya pun terus diam.. Keesokan paginye saya nak tengok baby saya tapi air mata je yang mampu keluar ditubir mata bila melihat anak penuh dengan wayar2 untuk bantuan penafasan.. Sangat pelik.. Husband tanye doktor yang duk dalam bilik baby tu.. Kenapa anak saya penuh wayar cm ni.. Doktor bagi tahu anak encik dah lemas sebab kesan amik cucuk tahan sakit ke. Ungkinan terlebih dos sebab baby tido dalam perut, contraction tak berlaku langsung..

Suami saya yang sangat alert tu teringat balik owh patut tengok grap ctg jantung baby mendatar.. Tp bila tanye doktor doktor yang incas saya doktor cakap normal.. Time tu memang saya tak ingt pape.. Sebab mata saya ngantok sangat2..tpt kul 1 pagi tiba2 nurse datang bilik saya kejut ummi n hubby saya bagi tahu baby perlu dibawa ke hospital pusrawi masuk icu sebab baby fitti g.. Suami terus belari masuk bilik baby tengok doktor dh ciap2 kn baby syg untuk bawak naik ambulance.suami follow belakang.. 16 ari duk di icu, wayar penuh badan baby saya demam.. Saya tanye doktor pakar yg jaga anak saya, kenapa anak saya jd cm ni.. Jawapan yang sama diberi tahu oleh doktor tadi.. Mungkin kuman dah masuk dlm kepala.. Oksigen kurang dibahagian otak sebab anak puan keluar dah lemah dan tak menangis..

Ya Allah sedihnye saya seorang ibu bila dapat berita tersebut.. Kos perbelanjaan hospital rm1500 sehari dalam icu lngsung tak difikirkan lg, saya hanye fikir anak saya chat cepat sembuh.. Cukup 16 ari anak saya dpt discharge.. Lega sangat doktor cuma bagi tahu kalau baby demam or fitting cepat2 dtg hospital.. Tp baby saya kuat sgt walaupun cucuk 1,2,3 bulan anak saya tak demam langsung.. Cukup 4 bulan baby saya membesar dengan sempurna tp sayang kami hanye miliki 4 bulan sahaja kerana secara tiba2 b muntah2 dgn teruk sekali masuk susu muntah mcm air pancut.. Saya bergegas ke kpj jb jumpa pakar kat cna.. Doktor kanak2 bg tahu mungkin baby saya tak cukup oksigen dalam kepala kite perlu buat EEG untuk otaknye.. Tp bila dpt result doktor ckp otak dier tak cntik.. Ya Allah sekali lg saya perlu hadapi ini semua. Disebabkan muntah yg teruk anak saya menagis tanpa suara.. Sampai la masa saya jumpa doktor pakar gov di kpj khas untuk neuro.. Doktor nasihatkn saya bawak baby g gov hospital..

So tampa lengah saya bawak balik baby ke hospital temerloh dkt dgn umah parents saya.. Tak payah tngu que nk jumpa pakar sebab anak murid ayah ade keje citu n tolong.. Buat appointment untuk buat MRI, sekali lagi air mata saya mngalir bila doktor cakap urat saraf mata yang bagi arahan pada otak tidak berfungsi, saiz otak kecil tak sama mcm usianya dah cecah 6 bulan.. Otaknye tak cukup oksigen sebab tu masa lahir tak nanges, mungkin kesan dari cucuk tahan sakit..

Ya allah bersalahnye saya terhadap anak yang kene tanggung semua ni.. saya yang memotong perjalanan allah, now allah uji saya.. Anak saya di sahkan cirebral palsy tahap kurang oksigen dalam kepala.. Now anak saya dh 10 bulan tapi masih macam baby kepala tak boleh tegak, selalu mengeraskan otot, mata tak boleh follow, tak mcm usia baby 10 bln yg lain. Anak saya hanya mampu nanges dan terbaring sahaja.. Maafkan mama syg, kalau mama tak ingkari perjalanan allah dan amik cucuk tahan sakit mungkin syg tak akan jadi cam ni dan syg boleh hidup seperti anak2 normal yg lain..

Doakan anak saya kembali seperti sediakala.. Saya dan family sntiasa menanti keajaiban dari Allah untuk bidadari syurga kami.. Amin.. Plez ibu2 lps ni jangan amik cucuk epidural or tahan sakit.. ikut perjalanan allah yang telah diaturnye.. semua orang yg nak bersalin sakit.. Sakit bersalin menghapus segala dosa.. 


##pengalaman bersalin saya. Plezz kawan2 amik iktibar dan jadikan pengajaran share la kpd kwn2 yg lain, yg tgh sarat mngandung##


Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Fezdly (Sungai Petani) 019-244 6855
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Pusrapi Info : Cawangan Pusrapi Alma Jaya - PUSRAHMI

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.


CAWANGAN PUSRAPI ALMA JAYA
----PUSRAHMI----
PUSAT RAWATAN HIKMATUR RAHMAH



Ahlan Wa Sahlan.... Cawangan Pusrapi Alma Jaya. Boleh temui Ustazah Rahmah di talian 012-449 5689 untuk mendapatkan Ikhtiar Perawatan Secara Islam. 

Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Fezdly (Sungai Petani) 019-244 6855
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201

Website : http://www.pusrapi.com/
Blogs : http://pusrapi.blogspot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Sembuh.Tanpa.Ubat

Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)

والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Wednesday, 1 July 2015

Pusrapi Info : Mudahnya Melapah Tubuh Manusia Ciptaan Allah S.W.T

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ya Allah….
Sihatkan Tubuh Badanku,
Tambahkan Ilmu Pengetahuanku,
Berkatkan Rezekiku.
Tingkatkan amal Ibadatku untuk taat perintahmu.

Pusrapi Info : 

Mudahnya Melapah Tubuh Manusia Ciptaan Allah S.W.T


ILMU ITU PELITA HIDUP
JIKA MANUSIA TIDAK BERILMU
MAKA KEJAHILAN AKAN MENGUASAI DIRI


Amaran ! Jika anda tidak kuat semangat sila jangan baca atau melihat gambar-gambar yang sungguh mengerikan ini !


Tiada maklumat lanjut mengenai nama suku kaum ini, Namun menurut maklumat suku kaum ini mempunyai kegemaran memakan daging manusia dan meningalkan tulang-tulangnya untuk di simpan sebagai peringatan tentang berapa jumlah manusia yang telah mereka makan.


Jika dilihat dari foto-foto ini mangsa adalah manusia luar dari perkampungan mereka, Mungkin juga orang-orang yang tersesat ke tempat tersebut misalnya pemburu atau pendaki gunung, Ataupun pelajar-pelajar universiti yang sedang membuat kajian di kawasan hutan ini.














































Kepada yang ingin mencuba keberkesanan Produk Pusrapi @ mendapatkan rawatan bolehlah hubungi kami untuk tempahan@temujanji: 

Ustazah Siti (Kulim) 019-449 9929 
Ustazah Husna (Jitra/Alor Setar) 019-496 6316
Ustazah Wahida (Pauh Jaya) 012- 552 0195
Ustaz Syamizam (Alma Jaya) 019-5896783 
Ustazah Min (Alma Jaya) (017-426 6908)
Ustazah Rahmah (Alma Jaya) 012-449 5689
Siti Sarah  (Pulau Pinang Island)013-451 3459
Pn. Nor Aniza (Bangi)(012-319 2542)
Fezdly (Sungai Petani) 019-244 6855
Siti Rahayu (Manjung): 013-4888201


Indah Islam Memberi Rahmat,
Al-quran Sunnah Pegangan Umat,
Bila sakit rindu sihat,
Sunnah Nabi Terbukti Hebat,

"Hidup Lebih Sihat...Bila Sunnah Terpahat" ✿‿✿

Pusrapi
Sembuh.Tanpa.Ubat

(◕‿◕)
والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab

(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)